Doctor Who

All | Season 8 | Season 9

Show summary:
Doctor Who este un serial SF produs de BBC. Programul descrie aventurile unui lord al timpului, care isi spune "The Doctor" si călătoreşte în timp şi spaţiu cu nava lui, TARDIS , care este camuflata ca o cabină telefonică de poliţie din 1960. Împreună cu asistenţii lui, el călătoreşte în timp şi spaţiu şi salveaza lumea.
Serialul este prezent în Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume şi de asemenea este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Este recunoscut pentru poveştile pline de fantezie, efecte speciale ingenioase cu buget redus şi pentru pionierat în muzica electronică (produsă original de BBC Radiophonic Workshop). În Marea Britanie şi în alte părţi, programul a devenit un cult favorit de televiziune şi a influenţat generaţii de oamenii de televiziune din Marea Britanie, mulţi dintre ei vizionând serialul în copilărie. A fost recunoscut de critici şi de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind în anul 2006 premiul BAFTA pentru "Cel mai bun serial de dramă".
Programul iniţial a fost difuzat între anii 1963-1989. După o încercare nereuşită de a revigora producţia cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune în 1996, programul a fost relansat cu succes în 2005, produs in-house de BBC Wales in Cardiff. Doctor Who are de asemenea spin-off-uri, Torchwood orientat către o audienţă adultă şi The Sarah Jane Adeventures orientat către copii.
Doctorul a fost jucat de actori unsprezece. Trecerea de la un actor la altul este scris în complot de spectacol ca de regenerare, prin caracterul de Doctor ia asupra unui corp nou şi, într-o anumită măsură, noua personalitate. Deşi fiecare imagine este diferit, iar pe data încarnări diferite au întâlnit chiar şi unul pe altul, toate sunt menite să fie aspecte ale aceluiasi personaj. Doctorul este în prezent interpretat de Matt Smith, care a preluat rolul după aspectul final David Tennant lui într-un episod difuzat la 1 ianuarie 2010. O serie cincime din programul de relansare a început la data de 3 aprilie 2010, în care medicul al Xl-lea este însoţită de Amy Pond, interpretat de Karen Gillan. (sursa cinemagia.ro)
Actori: Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Christopher Eccleston, Paul McGann, Sylvester McCoy, Jenna Coleman, Billie Piper, Karen Gillan, Freema Agyeman
Gen: Aventura, Drama, Familie, SF
Doctor Who 2005 Serial Online Subtitrat
Share