Dacii Noi Dezvaluiri (2012)


Rate this episode:

Poporul român este continuatorul dacilor, nu si al romanilor, iar filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”, prin dovezile istorice si probele materiale pe care le prezinta, considerăm că va dovedi acest lucru.
Realizat prin contributia mai multor personalităti, inclusiv doi istorici, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă, mai stiintifică filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, demolând teoria falsă a romanizării Daciei. Cu sigurantă, multe dintre lucrurile prezentate în acest film vor fi, pentru publicul larg, surprize de propor?
Câ?i dintre români stiu oare că dacii liberi i-au atacat, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită si că au obsinut si victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi? Că acestia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, si după retragerea aureliană din anul 271? Sau câti stiu că în secolul III după Christos, dacii liberi au reusit, pentru o scurtă perioadă, să unifice zona sudică, din Balcani, a Daciei lui Burebista? Cam cât de romanizati puteau să fie dacii ca să facă aceste lucruri? Pentru că este o aberatie colosală să pretinzi că dacii “cu o mână” se luptau să îi alunge pe romani, iar “cu cealaltă” preluau limba, traditiile si cultura acestora, ba mai îsi si ofereau femeile romanilor ca să se nască “noul popor”!
Despre toate acestea si multe alte evenimente istorice uimitoare în filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”.
Gen: Conspiratii, Deconspiratii, Documentar
Creator: Daniel Roxin
Narator: Daniel Roxin
Dacii: Noi dezvaluiri (2012) Vizioneaza Gratuit Documentare Online

loading...