Wild Carpathia


Rate this episode:

Carpatii Salbatici (2011)
“România, cu tot ceea ce are ea mai demn de văzut, este subiectul documentarului de televiziune “Wild Carpathia”, difuzat sâmbătă de o televiziune britanică. Filmul beneficiază şi de participarea prinţului moştenitor Charles, care vorbeşte despre felul în care ţara noastră l-a cucerit.
Documentarul prezentat de Charlie Ottley este dedicat, în primul rând, Carpaţilor şi pădurilor lor, descrise ca “ultimul mare teritoriu sălbatic al Europei”.
Mare parte din acest lanţ muntos înconjoară o parte a României, cunoscută sub numele de Transilvania. Este un loc de mit şi legendă, un tărâm unde urletul îndepărtat al lupilor mai înfioară, încă, aerul nopţilor. Invitatul de onoare este, fireşte, prinţul Charles. Filmul a făcut senzaţie încă dinaintea premierei, datorită unei declaraţii şocante a moştenitorului coroanei britanice.
Telespectatorii britanici şi cei din toată lumea au avut, astfel, ocazia să descopere un nou chip al României: o ţarăcu o natură fascinantă, demnă de a fi cunoscută şi admirată.

Carpatii Salbatici 2 – De la Munţi până la Mare (2013)
O călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care va include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia.
“Wild Carpathia” prezinta, in viziunea unui grup de britanici, frumusetea Muntilor Carpati din Romania, in incercarea de a arata strainilor minunata diversitate a faunei si florei din zona. De asemenea, documentarul are un scop educational si atrage atentia romanilor asupra comorii nepretuite de care se bucura si pe care trebuie sa o conserve pentru generatiile viitoare.
Gen: Documentar, Natura
Carpatii Salbatici (2011), Wild Carpathia (2011), Wild Carpathia (2013)

loading...


Carpatii Salbatici (2011) Carpatii Salbatici 2 – De la Munti pana la Mare (2013)